tirsdag 16. februar 2010

KALD SITRONKREM FRA SIENA


Frisk, kremet og med smak av sol og sommer. Sitronkremen stammer fra Siena, som ligger i hjertet av Toscana, bland bløte bakker, olivenlunder, sjarmerende landsbyer og vinmarker. Byen emmer av fordums tid. 

4 ladyfingers
1 dl søt vin eller marsala
4 pasteuriserende eggeplommer
4 pateuriserte eggehviter
100 gram sukker
revet skall av 3 sitrioner
1/2 liter kremfløte
melis

Pynt: friske jordbær, bringebær, bjørnebær, blåbær, rips, rips el lign.

Ladyfingers er italienske småkaker, disse stenkes i vinen. Pisk eggeplommer og sukker og bland i sitronskall. Pisk eggehvitene i en annen skål, til den blir kremet hvit. Vend inn i eggeplommeblandingen. Pisk fløten og vend inn Ladyfingers. Fyld balndingen i fine kopper, det er litt av sjarmen. Frys koppene i en halv time, til de serveres. Pynt med bær.


0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden