tirsdag 16. februar 2010

ROLLINGER OG RULLADER!







Soldatens Rugbrødsticks


100 gram hvetekjerner
1 dl kokende vann
1 øl
50 gram gjær
1 spsk brunt sukker
300 gram grovt rugmel
ca 350 gram hvetemel


Kok hvetekjerner i en skål og hell kokende vann over. La blandingen trekke i en god times tid. Held øl i en skål, oppløs gjæren i. Tilsett brunt sukker, salt og hvetekjerner. Rør rugmel i deigen, litt av gangen. Elt deigen godt og tilsett hvetemel. Elt deigen til den er glatt og dekk over den med et kjøkkenhåndle. Hev en times tid. Dryss godt med mel på bordet og kjevl deigen ut til et rektangel på ca 12x50 centimeters lengde. Skjær deigen i 1,5 cm brede strimler med kniv. Sno deigen lett og legg rugbrødsticksene på en bakeplate kledd med bakepapir. Sett oven på 200 grader og lat deigen etterheve til ovnen er varm. Stek sticksene i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden